<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> FELHÍVÁS - Ebösszeírás

FELHÍVÁS - Ebösszeírás

2023-03-20 20:10:37

FELHÍVÁS -  Ebösszeírás

FELHÍVÁS


EBÖSSZEÍRÁS MIKEPÉRCS KÖZSÉG KÖZIGATATÁSI TERÜLETÉN

 

Tisztelt Ebtartók!


Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávtv.) 42/B. §-ában foglalt kötelezettség alapján Mikepércs község közigazgatási területén

EBÖSSZEÍRÁSRA KERÜL SOR
2023. március 20. és 2023. május 31. napja között.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak az Ávtv.-ben meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitöltenie és azt az önkormányzat részére eljuttatnia.

Az adatlap személyesen átvehető:
Mikepércsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálata (Mikepércs, Óvoda utca 3.)
hivatali nyitvatartási időben
hétfő- csütörtök: 800-1630
péntek: 800-1400

Az adatlap letölthető itt , illetve kitölthető az E-Önkormányzat portálon is. (https://ohp-20.asp.lgov.hu – Ügyindítás – Ebösszeíró adatlap)

Az ebösszeíráshoz szükséges adatszolgáltatás a kitöltött adatlapon 2023. május 31-ig az alábbi módok egyikeként teljesíthető:
-    postai úton: Mikepércsi Polgármesteri Hivatal – 4271 Mikepércs, Óvoda utca 4. címre elküldve
-    személyesen: Mikepércsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (Mikepércs, Óvoda utca 3.) ügyfélfogadási időben.
hétfő-szerda: 830-1100
csütörtök: 1300-1600 óráig
pénteken az ügyfélfogadás szünetel
-   elektronikus úton: ügyfélkapun, vagy egyszerű email-en keresztül (a jogiosztaly@mikepercs.hu email címre megküldve)

Az Ávtv. 42/B.§ (5) bekezdése szerint az eb tulajdonosa, tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat az ebtartás helye szerinti önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Kormányrendelet 2.§ (1)-(2) bekezdései és a 3. számú melléklet d) pontja alapján, aki az adatszolgáltatást elmulasztja 30.000 Ft állatvédelmi bírsággal sújtandó.

Felhívom az ebtulajdonosok figyelmét, hogy
-    2013. január 1-től - a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. Ezen előírás megsértése esetén az ebtartó minimálisan 45.000 Ft állatvédelmi bírsággal sújtandó. Kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt pótolja azt.
-    az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott, a központi nyilvántartásban már szereplő ebeket is be kell jelenteni az önkormányzathoz.
-    a korábban tartott ebösszeírás során, vagy azt követően bejelentett ebek vonatkozásában is teljesíteni kell az adatszolgáltatást.
-    az eb tulajdonosa, tartója az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkezett változást, a szaporulatot írásban bejelenteni az önkormányzathoz.

Tájékoztatom a Tisztelt Ebtartókat, hogy az ebösszeírás törvényi kötelezettsége az önkormányzatnak, mely önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel szükséges.


dr. Vojtkó-Pék Ildikó
jegyző

 








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta