<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Meleg Otthon Támogatás

Meleg Otthon Támogatás

2022-11-08 12:28:36

Meleg Otthon Támogatás

 

Tájékoztató a Meleg Otthon támogatásról


Kedves Mikepércsiek!


Mikepércs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a jelentősen megemelkedett infláció és a megnövekedett energiaárak miatt nehéz helyzetbe került, szociálisan rászoruló családokat egyszeri pénzbeli támogatással (rezsitámogatással) segíti. Ez annál is inkább indokolt, mert 2022-ben az önkormányzat már nem pályázhatott szociális célú tüzelőanyag vásárlására, mert a település lakosságszáma meghaladta a pályázati feltételként meghatározott 5000 főt. A szociális célú tüzelőanyag támogatásra közel 10 éven keresztül pályázott sikeresen az önkormányzat, melynek ke-retében évente átlagosan 300 család részesült tüzelőanyag támogatásban. Ennek a támogatási formának a megszűnésével, valamint a jelenlegi energiahelyzet miatt a szo-ciálisan rászoruló családok más formában történő támogatása indokolt. Tekintettel erre, a Képviselő-testület megalkotta a Meleg Otthon támogatást.

A támogatás azon kérelmező részére állapítható meg, akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének négy és félszeresét (jelenleg: 128.250,-Ft), egyedül élő esetén ötszörösét (jelenleg: 142.500,-Ft).

Háztartás alatt a lakásban élő valamennyi személyt figyelembe kell venni, akinek a lakcíme az ingatlanban van.

 

A támogatás igénylésére szolgáló „Kérelem Meleg Otthon támogatás        megállapítására" elnevezésű formanyomtatvány letölthető honlapunkról vagy beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatánál (Mikepércs, Óvoda utca 4. szám).
 

A kitöltött formanyomtatványt, a hozzá kapcsolódó igazolások csatolásával legkésőbb 2022. november 20. napjáig kell benyújtani a Mikepércsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatánál. Eljuttathatja postai úton, valamint Hivatalunk postaládájába                 (Mikepércs, Óvoda u. 4. szám) bedobva.

Egy fogyasztási helyről egy támogatási kérelem nyújtható be.

 

                                                                                                             Tímár Zoltán
                                                                                                                 polgármester

 

 

Letölthető dokumentum:

Kérelem








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta