<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Óvodai beiratkozás - 2024/2025 nevelési év

Óvodai beiratkozás - 2024/2025 nevelési év

2024-03-21 12:51:37

Óvodai beiratkozás - 2024/2025 nevelési év

A CSODAVÁR ÓVODÁBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS  
a 2024/2025-s nevelési évre

H I R D E T M É N Y

 

Az Oktatási Hivatal április 16-ig értesítést küld azon gyermek lakcímére, akinek a tárgyévben az óvodáztatási kötelezettsége megkezdődik.
A gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.
A szülő - tárgyév április 15. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig,  amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, különös méltánylást érdemlő esetben, újabb kérelem alapján annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik  életévét betölti a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Derecskei Járási Hivatal   Járási Hivatala felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.
A Mikepércsi Csodavár Óvoda (4271 Mikepércs, Petőfi u. 34.) felvételi körzete:
Mikepércs közigazgatási területe, ha a gyermek életvitelszerűen itt él, vagyis az ingatlant, ahol él, otthonául használja és ez az ingatlan a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásában a gyermek lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként szerepel.
A Csodavár Óvodába mindkét feladatellátási helyre
-    4271 Mikepércs, Óvoda u. 34.
-    4271 Mikepércs, Tisza István u. 14.
az alábbiak szerint történik a gyermekek beirtása:
A beiratkozás ideje: 2024. április 23-24. között, 8-16 óráig.
A beiratkozás módja, helye: személyesen, az Óvoda Tisza István u. 14. szám alatti épületében.
Előzetes időpont egyeztetés  a 06 30 090 1742 telefonszámon Soóky-Szili Krisztina intézményvezetőnél.
(Aki már leadta a jelentkezési lapját az óvodaigazgatónál, annak egy megerősítő e-mailt szükséges küldeni a csodavarovoda@mikepercs.hu címre, vagy személyesen is véglegesíthetik a döntésüket az óvodaigazgatónál.)
A fenti időpontban azokat a gyermekeket kell beíratni óvodába, akik 2021. szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába.
A szülő az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni e hirdetményben meghatározatott helyen és időpontban, vagy az óvodalátogatási kötelezettség aló felmentését kérni.
Az Oktatási Hivatal figyelemmel kíséri a gyermek óvodai nevelésben való részvételét, továbbá bejelentésre, vagy hivatalból elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó foglalkozáson való részvételt, ha a szülő nem tesz eleget e kötelezettségének.
Ha a gyermek külföldön teljesíti az óvodakötelezettségét, ezt a szülő köteles írásban bejelenteni az Oktatási Hivatalnak - az óvodaigazgató egyidejű értesítése mellett -, a beiratkozási határidő leteltét követő 15 napon belül.
Az óvodai jogviszonyban álló gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét a jövőben külföldön teljesíti, előzetesen köteles értesíteni az óvodaigazgatót.
A gyermek óvodai beíratásakor be kell mutatni:
-    a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat (születési anyakönyvi kivonat, személyazonosító igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány)
-    a szülők személyazonosságát igazoló hatósági igazolványok és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.
Az óvoda jogviszony a beíratás napján jön létre.
Döntés a felvételi kérelemről:
Az óvodai felvételről az óvodaigazgató dönt. A döntés közlésének határideje. 2024. május 24.
Az óvodaigazgató a felvételei kérelemnek helyt adó döntéséről, vagy az elutasításról írásban értesíti a szülőt.
A kérelem elutasítása esetén az óvodaigazgató határozati formában értesíti a szülőt, melyben tájékoztatást nyújt a jogorvoslati lehetőségről.

Mikepércs, 2024. március 12.
                                                                                  
                                                                               Mikepércs Községi Önkormányzat

 








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta